SDP:n romahdus, SDP:n arvot, Jorma Hassinen

Sdp:n kannatus on kesällä romahtanut lähelle 15%. Se on nyt neljänneksi suurin puolue. Puoluesihteeri Anton Rönnholm kommentoi kannatuksen laskua : ” Arvoilla on merkitystä ja me uskomme omiimme”

Ne Sdp:n arvot (esimerkiksi: oikein tai väärin, kunhan vain käärin) joilla puolue hyysää Jorma Hassista, tuskin johtavat kannatuksen nousuun.

Kansanedustaja Sanna Marin :” Sdp:llä on edessään kova työ edessään luottamuksen vahvistamiseksi”. Oikein päätelty.

5 kommenttia artikkeliin “SDP:n romahdus, SDP:n arvot, Jorma Hassinen”
 1. Tapsa sanoo:

  Tästä hassisesta tulee mieleen että kaikenlainen moraalittomuus, laittomuus ja puhdas oman voiton tavoittelu on lähellä hänen sydäntään. No eikös hassinen valittu juuri joihinkin kaupungin yhtiöihinkin tekemään päätöksiä. Hallinto on edelleen siis samoilla linjoilla kiemungin kanssa.

 2. Ennenvanhaan kun ei ollut internettiä eikä somepalstoja, tavallisiin kansalaisiin upposi suoranainen ps-kanpuhuminen. Nyt ei enää tehoa. Nyt pitäisi olla näyttöjä. Mutta kun ainoat näytöt on vain lähihistoriaa, ja silloinkin mentiin päin mäntyä kaikessa. Niin siinäpä sen arvojen alenemisensyy onkin. Solisalimokkuraateille ei ole povattavissa mitään hyvää, paitsi jos tunnustavat julkisesti tehneensä virheen, ryhtyessään nuoleskelemaan porvareiden p-seitä. Ja lupaavat palata siihen vanhaan arvomaailmaan jonka vuoksi aikoinaan koko sosiaalimokkuraattien puolue perustettiin.

  Ja kaikkein tärkeintä on sitten että ne lupaukset myöskin pidetään, eikä aleta kääntämään takkia, jo heti ensimäisissä hallitustunnustelu-neuvotteluissa!

 3. matti sanoo:

  Gallupit sen kertovat. Toisiin puolueisiin tai henkilöihin kohdistuvat negatiiviset arvostelut eivät enää toimi. Vasemmiston Andersson, demareiden Rinne ja Lindtman sekä näiden puolueiden muut poliitikot tulevat alas jatkossakin. Jos vihreillä olisi ollut joku muu johdossa kuin Niinistö, niin se saattaisi olla jo nyt gallupin ykkönen. Sivistymättömiä säksättäjiä. Vaikka ollaan oppositiossa, niin pitäisi osata käyttäytyä. On kyllä upeeta seurata Kokoomuksen ja Keskustan poliitikkoja. Käytös heillä on hyvin sivistynyttä.

 4. Lauri Kivimäki sanoo:

  Olen usein sanonut, etten pane paljonkaan arvoa kyselygallupeille. En ainakaan itse osaisi sanoa ketä seuraavissa vaaleissa äänestäisin. Ennen valinta oli helppo, joku paikallinen demariehdokas, nyt olen aivan ulalla. Ensinnäkin noin viiteentoista vuoteen ei demareilla ole ollut mitään annettavaa yhteiskunnan sekä Suomen talouden kuntoon laittamiseksi. On kerrottu, että on 300 sivuinen tulevaisuussuunitelma, sote-suunnitelma , tulossa verosuunnitelma.Taitavat kaikki olla puuduttavaa sanahelinää, misssään ei ole ollut luettavissa. Oppositiopolitiikkaa ovat vieneet taitavasti vihreät populisti Ville Niinistön johdolla ja se näkyy heidän kannatusluvuissaan. Rinne teki vihoviimeisen tempun pelastaakseen oman jatkonsa tuomalla tapaus Lindtmanin esille viime marraskuussa, se oli puhdas toverin selkäänpuukottaminen. Puolueen presidenttiehdokkaat eivät osaa muuta kuin haikkua muita ehdokkaita, kun ei ole itsessään mitään mainittavaa. Hämeenlinnan politiikassa kokoomus vie ja demarit peesaa. Iljettävää. Kun ei ole omaa politiikkaa tulee kannatus laskemaan edelleen. Odotin uudelta puoluesihteeriltä paljon, petyin

 5. Eero Heikkinen sanoo:

  Puolueiden ajattelussa on perusvika, jota ylläpitää juuri callupit ja julkinen sana. Jatkuvasti etsitään syitä miksi kannatusluvut ovat laskussa tai nousussa. Ei ole osattu markkinoida puolueen aatetta tai oltu liian vaisusti esillä tai kannatuksen kannalta väärillä asioilla. Tai on puhuteltu oikeata kohderyhmää, jolle on luvattu jotain exraa yhteiskunnan varoista.

  Entäs jos! Olisi hoidettu Suomen ja Suomen kansan, siis koko kansan asioita tuijottamatta saako niistä pisteitä/äänestäjiä. Jätettäisiin laskelmointi historialliseksi monumentiksi ajasta jolloin oltiin pelkästään itsekeskeisiä puoluepukareitaa.

  Kaikillehan tuota kannatusta ei riittäisi, koska sitä on jaossa vain 100 %. Mutta muutama elinkelpoisin jäisi asioita hoitamaan ja kilpailemaan kuka parhaiten hoitaa koko kansan etuja. Eihän tuo puoluekartan pituuden vänyttäminen ole kenenkään etu.

  Yksi hoitaisi asioita kapitalistisin periaattein ja toinen sosialistisin ja yksi käyttäisi molenpia, eli yrittäisi poimia hyvät molemmilta puolilta. Kukin tähtäisivät kaikkien etuun.

  Näin se ihanneyhteiskunnan kaava syntyi.

Jätä kommentti

css.php